فهرست مطالب

جغرافیا و مطالعات محیطی - پیاپی 34 (تابستان 1399)

نشریه جغرافیا و مطالعات محیطی
پیاپی 34 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/04/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا پرویزیان*، هاجر احمدی، سعید امان پور، عبدالمطلب درخشان صفحات 7-22

    آسایش صوتی عدم وجود صداهای مزاحم و نابهنجار در محیط کار و زندگی افراد است. عدم آسایش صوتی در محیط می تواند موجب آزار صوتی و برهم خوردن تعادل روحی و روانی افراد گردد؛ این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی-تحلیلی است. داده های نظری پژوهش به روش کتابخانه ای و میدانی گردآوری شد و به منظور بررسی توزیع مکانی همجواری در کاربری اراضی جهت استخراج نقشه آسایش صوتی از بانک داده مکانی بهره گرفته شد. در پژوهش حاضر عامل فاصله بعنوان متغیر اصلی پژوهش مطرح است که مبنای سنجش سازگاری و ناسازگاری استقرار کاربری ها از منظر همجواری و مجاوت می باشد. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزارهای (Excel  و GIS) استفاده شده است. مدل به کار رفته نیز تحلیل سلسله مراتب فازی (FAHP) با نظرخواهی از 5 نفر از کارشناسان بوده است. تحلیل یافته ها نشان می دهد که در بین نواحی چهارگانه، ناحیه دو بیشترین آلودگی و ناحیه چهار کمترین آلودگی را در بین نواحی شهر یاسوج دارد.

    کلیدواژگان: مدل سازی مکانی، کاربری اراضی شهر، نقشه آلودگی صوتی، یاسوج
  • الیاس مودت*، میلاد ولی پور صفحات 23-42

    درک روزافزون نیاز به تماس روزانه با طبیعت، زندگی سالم، شاد، پربار و معنادار است.توجه اخیر به طراحی بیوفیلی در بین معماران و طراحان این قدرت طبیعت را تصدیق می کند. با این حال، در یک سیاره شهری که به طور فزاینده شهری، باید توجه بیشتری به مقیاس های شهری صورت گیرد، برای برنامه ریزی و حرکت به سمت آنچه نویسندگان "شهرهای بیوفیلی" می نامند. شهرهای بیوفیلی شهرهایی هشتند که ارتباط تنگاتنگ و روزانه های با طبیعت اطراف دارند. اما همچنین به دنبال تقویت آگاهی و مراقبت از این طبیعت هستند. در پژوهش حاضر برای تحقق اهداف و پاسخگویی به سوالات تحقیق از روش تحلیلی- توصیفی استفاده شده است. به منظور انجام این پژوهش به دو روش اسنادی و میدانی به تهیه اطلاعات و تجزیه و تحلیل و تلفیق آنها اقدام شده است. شهر دزفول به علت مشکلات آب و هوایی و گرمای شدیدی این پیوند با طبیعت کم رنگ و ناتوان می باشد. برای رفع این ناتوانی ها و هم بستگی پیوند دنیای طبیعی با شهر معیارهای بر اساس دو بخش ابعاد معیارهای طراحی بیوفیلک و سنجش وضعیت کناره رود دز با تحلیل SWOT  و QPSM، راهبردها و سیاست های برای طراحی کناره رود دز با توجه به معیارهای طراحی بیوفیلیک به عنوان یک راهکار برای رفع این مشکلات به ارایه اهدافی برای طراحی و در نهایت یک طرح پیشنهادی برای احیا کناره رود دز به عنوان معیاری از بیوفیلیک برای رفع این مشکل و پیوند انسان با طبیعت ارایه شده است.

    کلیدواژگان: بیوفیلیک، رودخانه، طراحی، احیا، دزفول‏
  • محمدابراهیم رمضانی* صفحات 43-56

    پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر کیفیت ادراک ذهنی شهروندان از کیفیت فضاهای سبز پیاده راه های شهری صورت گرفته است تا با در نظر گرفتن ادراکات شهروندان پیشنهادهایی برای بهبود کیفیت عناصر زیستی ارایه نماید. پژوهش حاضر از نظر ماهیت، از نوع پژوهش های کمی و ازنظر نحوه ی گردآوری داده ها، از نوع پژوهش های میدانی محسوب می شود. جامعه ی آماری این پژوهش را تمامی عابران پیاده تشکیل داده است. با توجه به مشخص نبودن تعداد جامعه آماری، از روش نمونه گیری برای جامعه نامحدود استفاده شده و 380 نفر به روش تصادفی انتخاب گردید. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده گردید. پایایی پرسشنامه با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ 884/0 برای تربیت، 889/. ولیعصر و 901/0 برای پیاده راه ارک به دست آمد. تحلیل داده های پژوهش با استفاده از تحلیل عاملی نشان داد که مجموع 34 متغیر توانایی تبیین 66/95 درصد از تغییرات واریانس کلی را دارند. نتایج آزمون MANOVA نیز نشان داد که بین پیاده راه های سه گانه از نظر کیفیت ادراک ذهنی از عناصر زیست محیطی تفاوت معناداری وجود دارد و در این میان، میزان همبستگی در پیاده راه تربیت بیشتر از پیاده راه های ولیعصر و ارک بوده است. در نهایت نتایج آزمون رگرسیون نشان داد که از نظر میزان معناداری، به ترتیب متغیرهای درختکاری و گل کاری، بهداشت محیط، موجودات زنده، آب، شهرسازی و اقلیم خرد شهری قرار دارند. با توجه به یافته های پژوهش پیشنهادهای کاربردی پژوهش با محوریت درختکاری و گل کاری به منظور تقویت زیبایی شناختی و تقویت بهداشت محیط به منظور رعایت بهداشت پیاده راه ها ارایه گردید.

    کلیدواژگان: محیط زیست شهری، پیاده راه، ادراک حسی، کلان شهر تبریز
  • سعید ملکی، نازنین حاجی پور* صفحات 57-72

    امروزه با گسترش روز افزون شهرها نیاز به ارایه تسهیلات و خدمات در شهرها نیز به ضرورتی گریزناپذیر تبدیل شده است که دقت عمل در نحوه مکان گزینی این خدمات بر اساس سرانه ها و ارزیابی تناسب اراضی شهری که بستری در جهت برنامه ریزی های شهری بویژه در زمینه استفاده صحیح از اراضی است، جزو برنامه های اصلی برنامه ریزان برای مساله یاد شده می باشد تا از همجواری های نادرست جلوگیری به عمل آید و در نهایت منجر به برقراری تناسب اراضی شود. پژوهش حاضر با رویکرد «توصیفی - تحلیلی» در راستای ارزیابی تناسب اراضی در مکان یابی بهینه مراکز آموزشی با تاکید بر مدارس در منطقه 7 شهرداری اهواز به انجام رسیده است. در راستای دستیابی به هدف یاد شده و تجزیه و تحلیل اطلاعات بدست آمده، از تحلیل Cut Fill در محیط نرم افزار ArcGIS برای اولویت بندی کاربری های شهری نسبت به مساله همجواری با کاربری آموزشی با موضوع مدارس جهت ارزیابی تناسب اراضی و مکان یابی بهینه استفاده شده است. نتایج حاصل از وزن گذاری کاربری ها توسط کارشناسان با استفاده از تحلیل Cut Fill در محیط نرم افزار ArcGIS مورد تلفیق و تحلیل قرار گرفته است. نتایج پژوهش نشان می دهد که کاربری های مسکونی با کمترین عملکرد اتلاف در شبکه در تحلیل Cut Fill با توجه به وزن های بدست آمده از نگاه کارشناسان، بیشترین سازگاری را با کاربری آموزشی دارد و دارای اولویت اول برای همجواری با آن می باشد و کاربری های نظامی، صنعتی، مذهبی بیش ترین نوسان را در زمینه اتلاف در تحلیل Cut Fill داشته و کاربری های ناسازگار شناسایی شده اند.

    کلیدواژگان: تناسب اراضی، مکان یابی بهینه، مراکزآموزشی، تحلیل Cut fill، منطقه 7 شهرداری اهواز
  • رستم صابری فر، احمد خلیلی نیا* صفحات 73-88

    هدف این بررسی، تعیین جایگاه تحول عملکردهای محیطی و اجتماعی کلان شهر مشهد، بر شادی ساکنین آن بود. روش تحقیق توصیفی و تحلیلی و داده های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه استاندارد مقیاس شادی آکسفورد که برای گردآوری اطلاعات اقتصادی و اجتماعی و عملکردهای شهری بازنویسی شده بود، به دست آمد. نمونه مورد بررسی در این پژوهش 780 خانوار در 155 محله شهر مشهد بود. داده های گردآمده به این طریق، با استفاده از آماره F و خی دو و آزمون های هاسمن و لیمر و در محیط نرم افزار SPSS، تجزیه و تحلیل شد. یافته ها نشان داد که مناطق یازده و دوازده شهرداری مشهد با کسب امتیاز 9/5 در نردبان شادی، در جایگاه نخست قرار داشته و منطقه سه با 0/5 در پایین ترین رده قرار گرفته است. آزمون های آماری نیز نشان داد مناطق مورد بررسی از لحاظ برخورداری از شادی، تفاوت معناداری با هم داشته، اما شادی در هر یک از مناطق در طول زمان به صورت معناداری دستخوش تغییر نشده-است. در نهایت مقادیر F و خی دو، برای آزمون همزمانی اثرات ثابت مقطعی و زمانی به ترتیب 7/10 و 5/308 بوده و نشانگر آن بود که اثرات ثابت هم در بین مناطق و هم برای هر منطقه، در طول زمان، وجود داشته است.

    کلیدواژگان: شادی، عملکردهای شهری، ثابت مقطعی، ثابت زمانی، مشهد
  • عباس معروف نژاد*، لاله خواجوی نیا صفحات 89-106
    حکمروایی خوب شهری رویکرد جدیدی در فرایند مدیریت شهری می باشد که ساختارهای سنتی و متمرکز مدیریت شهری را به چالش کشیده است. با توجه به اهمیت موضوع، هدف از تحقیق حاضر بررسی و رتبه بندی برخی مولفه های حکمروایی در مناطق چهار گانه شهری شرق کلانشهر اهواز از دیدگاه شهروندان و کارشناسان پرداخته است. شش مولفه انتخابی مورد پژوهش، مشارکت، عدالت محوری، پاسخگویی، مسئولیت پذیری، اثربخشی-کارآیی و امنیت بوده است. نوع تحقیق کاربردی و روش آن توصیفی- تحلیلی می باشد. جامعه آماری شهروندان ساکن شرق کلانشهر اهواز و کارشناسان می باشند. حجم نمونه شامل 13نفرازکارشناسان و383 نفر از شهروندان بوده است. با استفاده از آزمون کولموگرف-اسمیرنف نرمال بودن توزیع داده ها و وزن دهی متغیرها توسط مدل آنتروپی شانون و تحلیل داده ها با استفاده از تکنیک رتبه بندی MABAC انجام شده است. نتایج پژوهش بر اساس میانگین کل شاخص ها از نظر شهروندان و کارشناسان محاسبه گردید که سه شاخص اثربخشی-کارآیی، مشارکت و پاسخگویی در تمام مناطق شرقی شهر بالاتر از حد متوسط (5/2) به ترتیب با امتیاز 99/2 و68/2و 64/2 بوده است. همچنین نتایج حاصل از تکنیک MABAC، نشان می دهد منطقه سه شهری کلانشهر اهواز با مقدار Si (مقدار نهایی تابع معیارگزینه ها) 155/0در رتبه اول و به ترتیب مناطق هشت، یک و هفت با 074/0، 010/0و 031/0- در رتبه های دوم تا چهارم قرار گرفته اند.
    کلیدواژگان: حکمروایی خوب شهری، مناطق شهری، شرق کلانشهر اهواز، مدل MABAC
  • رسول درسخوان، نیما بایرام زاده* صفحات 107-118

    هدف پژوهش حاضر ارزیابی سطح نشاط اجتماعی در محله کشتارگاه می باشد تا با بررسی پتانسیل ها، محدودیت ها و دارایی های محله در جهت ارتقاء نشاط اجتماعی در محله راهکارهایی ارایه نماید. روش تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی-تحلیلی می باشد. مطالب مورد استفاده در این پژوهش به دو صورت برداشت اسنادی و میدانی گردآوری شده است. ابزار گردآوری داده ها شامل: مشاهده، پرسشنامه، مصاحبه و فیش برداری می باشد. جامعه آماری پژوهش ساکنین محله کشتارگاه می باشد. در این پژوهش روش نمونه گیری تصادفی بوده و برای نمونه گیری از فرمول کوکران استفاده شده است که حجم نمونه 372 نفر بدست آمده است. ابعاد استفاده شده در این پژوهش شامل ابعاد اجتماعی، اقتصادی و کالبدی می باشد. تجزیه و تحلیل اطلاعات به دو صورت کمی و کیفی انجام گرفته است، در بعد کمی از روش های آماری (توصیفی و استنباطی) استفاده می شود و در بعد کیفی، نتایج حاصل از مشاهدات میدانی و مصاحبه ها تجزیه و تحلیل گردید. نتایج این پژوهش نشانگر وجود رابطه متوسط مستقیم میان ابعاد اجتماعی، اقتصادی و کالبدی و گویه های آن ها با نشاط اجتماعی می باشد همچنین در ارزیابی سطح نشاط اجتماعی با کسب میانگین 2.52 در سطح متوسط رو به پایین قرار دارد.

    کلیدواژگان: نشاط، نشاط اجتماعی، سکونتگاه غیررسمی، ارومیه
  • فاطمه میرزایی ارجنکی، امیرحسین شبانی شهرضا* صفحات 119-134

    امروزه توجه به بافت های ناکارآمد و قدیمی به اولویت اول سازمان های ذی ربط تبدیل شده است. به طوری که سازمان های شهری با برنامه ریزی عملیاتی و راهبردی در پی ساماندهی این گونه بافت ها هستند. رویکردهای مختلفی جهت ساماندهی بافت های فرسوده مدنظر سازمان های ذی ربط قرارگرفته که آخرین رویکرد؛ رویکرد بازآفرینی شهری است و در این مسیر، از حوزه توجه صرف به کالبد به عرصه تاکید بر ملاحظه های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نیز گذری داشته است. از طرفی مشارکت یکی از مهم ترین الزامات برای موفقیت در انجام بازآفرینی شهری است؛ بنابراین با توجه به اهمیت موضوع، این پژوهش به ارزیابی طرح بازآفرینی بافت فرسوده شهری با رویکرد مشارکت مردمی در محله همت آباد اصفهان پرداخته است. روش انجام پژوهش بر اساس هدف، کاربردی و بر اساس ماهیت و روش، توصیفی- تحلیلی بوده است. از ابزار پرسشنامه برای گردآوری اطلاعات استفاده گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفته اند. همچنین از مدل تصمیم گیری ANP و TOPSIS Fuzzy استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد بازآفرینی بافت فرسوده محله همت آباد در ایجاد امنیت و تقویت دل بستگی و ایجاد حس تعلق در محله تاثیرگذار بوده است. این طرح توانسته است در ترغیب مردم جهت همکاری در کارهای اقتصادی محله تاثیرگذار باشد. بازآفرینی بافت فرسوده محله همت آباد به میزان زیادی توانسته است زمینه و بستر نوسازی را در محله فراهم کند و توانسته است در ایجاد انگیزه در شهروندان برای نوسازی در محله موفق باشد. همچنین یافته ها نشان داد بازآفرینی بافت فرسوده محله همت آباد توانسته است سبب افزایش بهبود وضعیت محیطی در محله شود. نتیجه گیری: بازآفرینی شهری به عنوان اصلی ترین رویکرد مداخله شهری بر اساس تحلیل دقیق وضع یک منطقه هدف، تطابق هم زمان بافت کالبدی، ساختارهای اجتماعی، بنیان اقتصادی و وضع محیط زیست پیگیری آن به صورت متوالی می تواند سبب بهبود و توسعه وضعیت محله همت آباد گردد.

    کلیدواژگان: بازآفرینی شهری، بافت فرسوده، مشارکت مردمی، محله همت آباد
|
  • Alireza Parvizian *, Hajar Ahmadi, Said Amanpour, Abdulmutallab Derakhshan Pages 7-22

    The absence of abnormal noise and acoustic comfort in the workplace and people's lives . No sound and acoustic comfort in the environment can harm people's mental imbalance; The main objective of this research modeling land use map locations to produce a maps of noise pollution is Yasouj. This study is descriptive and analytical in nature and in terms of purpose. Library and field study, no data were collected to determine the spatial distribution of land adjacent to extract acoustic comfort Map of the location database was used. In this study, the main variable is the distance as the basis for assessing the compatibility or incompatibility of establishment is from the perspective of proximity and vicinity. To analyze the information, software (Excel and GIS) is used. The model used in the analysis (FAHP) is a survey of five experts. Data analysis showed that among the four districts, the two most contaminated area and the area in between the four lowest infection is Yasouj areas.

    Keywords: spatial modeling, land use, noise pollution map, Yasouj
  • Elias Mavedat *, MILAD Valipoor Pages 23-42

    Biophilic refers to the idea that humans are inseparably limited and drawn to nature. In order to ‎function properly, we need to connect with other living things. A biophilic city is a city that integrates ‎natural features into its designs. Such places provide citizens with a variety of opportunities to interact ‎and experience nature in their daily lives, whether it is a conscious choice to go to a greenhouse or a ‎park, or just passing by a building with ivy in the center. And they experience it literally. In ‎the present study, analytical-descriptive method has been used to achieve the goals and answer the ‎research questions. In order to conduct this research, in two documentary and field methods, ‎information has been prepared, analyzed and combined. In that city, the biophilic is examined at three ‎levels of building, neighborhood and city. The components of green space, urban farms and water-‎sensitive features are examined. And based on two biophilic approaches (direct and indirect use of ‎nature) and according to the research findings, we come to the important dimensions of the city and ‎the design elements of the biophilic city. The river and water resources have been reached and based ‎on them, a proposal has been proposed for the revitalization and development of the biophilic city of ‎Dezful.‎

    Keywords: Biophilic, river, Design, Revival, Dezful
  • Mohammadebrahim Ramazani * Pages 43-56

    This study aimed to investigate the factors affecting the quality of citizens' subjective perception of the quality of green spaces in urban sidewalks to provide suggestions for improving the quality of biological elements by considering the perceptions of citizens. In terms of nature, the present study is a quantitative research and in terms of data collection, it is field research. The statistical population of this study is all pedestrians. Due to the uncertainty of the statistical population, the sampling method was used for an unlimited population, and 380 people were randomly selected. The reliability of the questionnaire using Cronbach's alpha formula 0.884 for Tarbiat, 0.889 for Valiasr and 0.901 was obtained for the Ark. Analysis of research data using factor analysis showed that a total of 34 variables were able to explain 95.66% of the variance of the total variance. The results of the MANOVA test showed that there was a significant difference between the three sidewalks in terms of the quality of subjective perception of environmental elements, and in the meantime, the correlation rate on the Tarbiat sidewalk was higher than Valiasr and Ark. Finally, the results of the regression test showed that in terms of significance, the variables of tree planting and flowering, environmental health, living organisms, water, urban planning, and urban microclimate are in order, respectively. According to the findings of the research, practical research proposals with the focus on arboriculture and floriculture were presented to strengthen the aesthetic and ecological health to observe health of sidewalks.

    Keywords: Urban environment, Sidewalk, Subjective perception, Tabriz Metropolis
  • Saeid Maleki, Nazanin Hajipour * Pages 57-72

    Proper use of land is one of the main plans of the planner to avoid mismanagement and eventually lead to land appropriation. The present study was conducted with a "descriptive-analytical" approach to assess the suitability of educational centers with emphasis on schools in zone 7 of Ahvaz municipality. In order to achieve this goal and analyze the obtained data, Cut Fill analysis in ArcGIS software environment was used to prioritize urban land use with regard to school-based neighborhood use problem to evaluate land suitability and optimal location. Is. The results of user weighting have been compiled and analyzed by experts using Cut Fill analysis in ArcGIS. The results show that residential land use with the least loss in network performance in Cut Fill analysis with respect to the weights obtained from the experts' view, is most compatible with educational land use and has the highest priority for neighborliness and land uses. Military, industrial, religious have been the most wasted in Cut Fill analysis, and incompatible uses have been identified.

    Keywords: Land suitability, optimal site selection, Educational Centers .Cut Fill Analysis, District 7 of Ahvaz Municipality
  • Rostam Saberifar, Ahmad Khalilinia * Pages 73-88

    The purpose of this study was to determine the evolution of environmental and social performance of Mashhad metropolitan residents on the happiness of its residents. The metod research was descriptive and analytical, and the required data were obtained using the Oxford Happiness Scale Questionnaire, which was rewritten to collect economic and social information and urban practices. The sample was 780 households in 155 neighborhoods of Mashhad. The collected data were analyzed using F and Chi-square and Hussman and Lemmer tests in SPSS software. The results showed that the eleven and twelve districts of Mashhad were in the first place with a score of 5.9 on the ladder of happiness and district three is at the lowest level with 0.5. Statistical tests also showed that the study areas had a significant difference in terms of happiness, but the happiness in each area did not change significantly over time. Finally, the values of F and X2 for the simultaneous test of cross-sectional and temporal constant effects were 10.7 and 308.5, respectively, indicating that there were constant effects for both regions and for each region over time.

    Keywords: happiness, Urban Functions, Sectional Constant, Time Constant, Mashhad
  • Abbas Maroofnezhad *, Laleh Khajavinia Pages 89-106
    Good urban governance is a new approach In the process of urban management that traditional and centralized structures of urban management has challenged. According to importance of subject, the purpose of the present study, ranking and evaluation some components of governance in eastern urban region of ahvaz metropolis from the point of view of citizenship and experts. Six selected component of the study: Participation, Pivotal Justic, Accountability, Responsibility, Effectiveness-Efficiency and Security.The research method is applied in terms of purpose and its method is descriptive-analytical. The statistical population has been citizenships living in eastern urban region of ahvaz metropolis and relevant experts. Sample size included have been 13experts and 383 citizens. Using the kolmogorov-smirnov test normal distribution of data and friedman nonparametric test average ranking of each research component and weighting of variables by shannon's entropy model and data analysis was performed using MABAC ranking technique. The research resultsof based on the total average indicators from the citizenships point of view and experts was calculated that three indicators of effectiveness-efficiency, participation and accountability in all eastern regions of the city is higher than average (2/5), respectively with score of 2/99, 2/68 and 2/64. Also shows the results the MABAC technique: region three urban ahvaz metropolitan with the value (Si) 0/155 the first rank and respectively, regions eight, one and seven with 0/074,0/010 and -0/031 are between the two and fourth rank in terms of examined indicators.
    Keywords: Good Urban Uovernance, Urban Region, East of Ahvaz Metropolis, MABAC Technique
  • Rasoul Darskhan, Nima Bayramzadeh * Pages 107-118

    The aim of this study is to evaluate the level of social vitality in the Koshtargah neighborhood to provide solutions to improve the social vitality in the neighborhood by examining the potentials, limitations and assets of the neighborhood. The research method is applied in terms of purpose and descriptive-analytical. The materials used in this study have been collected in both documentary and field interpretations. Data collection tools include: observation, questionnaire, interview and note-taking. The statistical population of the study is the residents of the Koshtargah neighborhood. In this study, the sampling method is random and for sampling, Cochran's formula has been used, which is the sample size is 372 people. the dimensions used in this study include social, economic and physical dimension. Two quantitative and qualitative approaches have been used to analyze the collected data and information. In the quantitative dimension, statistical methods (descriptive and inferential) are used and In the qualitative dimension, the results of field observations and interviews were analyzed. The results of this study indicate the existence The average direct relationship between social, economic and physical dimensions and their dialects with social vitality. It is also in the assessment of the level of social vitality with an average of 2.52 at the downward average level.

    Keywords: vitality, Social vitality, Informal settlement, Urmia
  • Fatemeh Mirzaei Arjanki, AmirHossein Shabani Shahreza * Pages 119-134

    Various approaches have been adopted to organize timeworn textures considered by relevant organizations, and the last one is urban recreation approach Thus, regarding the significance of this topic,Based on the objective, the study method of the research was applied and the nature of the method was descriptive-analytical. A questionnaire tool was utilized in order to collect data. The obtained data were analyzed using the SPSS software. The ANP and TOPSIS Fuzzy decision-making models were also put into use.The findings of the research indicate that the regeneration of the worn-out texture of the Hemmat-Abad neighborhood has been effective in way of establishing security and reinforcing the sense of attachment and creating a sense of belonging within the neighborhood. The project has been effective in way of encouraging people to contribute to the neighborhood's economic tasks. The regeneration of the worn-out texture of the Hemmat-Abad neighborhood has been able to provide a great deal of infrastructure and background for the renovation of the neighborhood. It has also been able to successfully create a sense of motivation amongst citizens in order to renovate the neighborhood. Conclusion Urban regeneration, as the main approach of urban intervention, is based on a detailed assessment of the current status of a target area, a concomitant adjustment of somatic context, social structures, economic basis and environmental status and its sequential follow up can significantly improve and develop the existing condition of the Hemmat-Abad neighborhood.

    Keywords: urban regeneration, worn-out texture, Public participation, The Hemmat-Abad Neighborhood